Masseter Botoks Ankara Çene botoksu nedir?

Masseter botoksu çenenin kapatma kaslarından en hacimlisi olan masseter kasına yapılan botoks işlemidir. Masseter kası bazı bireylerde yapısal olarak bazı bireylerde ise diş sıkma ve gıcırdatma alışkanlığına bağlı olarak hacim olarak genişlemiştir ve fazla güçlü olabilir. Bu durum çene baş boyun ağrılarına sebep olduğu gibi diş ve dişetlerine de bir takım zararlar verir. Dişlerde aşınma, çürüğe yatkınlık, çatlak, kırık dişetlerinde çekilme gibi sorunlara sebep olabilir.

Masseter kasının güç ve hacmi doza bağlı olarak azaltıldığında aşağıdaki problemlerin ortaya çıkması engellenmiş olur:

  • Dişlerde aşınma
  • Dişlerde çürüğe yatkınlık
  • Çatlak
  • Kırık
  • Dişeti çekilmesi

Masseter kasının güç ve hacmi doza bağlı olarak azaltıldığında aşağıdaki durumlar tedavi edilir:

  • -Diş sıkma ve gıcırdatma alışkanlığına bağlı çene, baş, boyun ağrıları
  • -Çene ekleminin kemik kıkırdak ve kapsül kas gibi dokularının korunması
  • -Çenedeki genişlemiş kare görüntünün inceltilmesi

Çene botoksu kimlere yapılır?

Çene botoksu diş sıkma ve gıcırdatma alışkanlığı olan kişilere, ayrıca çene şeklinden memnun olmayan yüzde çiğneme kasının olduğu bölgede genişlemenin olduğu kişilere uygulanabilir.

Çene botoksu kimlere yapılmaz?

Çene botoksu işleme engel teşkil edecek hastalığı olanlar dışında tüm yetişkinlere yapılabilir. Ancak hamileler ve emziren annelere önerilmemektedir.

Çene botoksu (Masseter botoks) uygulamasının hedefleri nelerdir?

Çene botoksunun estetik ve medikal olmak üzere 2 hedefi bulunmaktadır. Estetik olarak daha ince bir yüz, çene hattının daha belirgin ve keskin olduğu bir görümün hedeflenir. Medikal olarak ise diş sıkma ve gıcırdatmanın sebep olduğu ağrı hassasiyet ağız açıklığında kısıtlılık gibi durumların tedavi edilmesi hedeflenir. Ayrıca dolaylı olarak diş sıkmanın diş dişeti ve çevre dokulara vereceği zararın engellenmesi de medikal hedefler arasındadır.

Çene botoksu (Masseter botok) nasıl yapılır?

Klinik olarak hasta muayenesinden sonra hastamızın sözel anamnezi alınır yani detaylı şikayet ve hikayesi dinlenir. Genellikle aneztezi ihtiyacı olmamakla birlikte hastamızın ağrı eşiği düşük ise topikal krem şeklinde olan aneztezik ürün kullanılabilir. Uyuşma sağlandıktan sonra yakın anatomik oluşumlar ve kasın göbeği belirlenip işaretlenir. İğnenin gireceği bölge ciltte kullanılabilecek bir dezenfektan ile makyaj artığı mikroorganizma gibi kirlerden arındırılır.Çoğu zaman üç noktadan kasa ulaşım sağlanarak botoks verilir.

Çeneye, masseter kasına yapılan botoksun etkileri nelerdir?

-Çene botoksu diş sıkma ve gıcırdatma alışkanlığını azaltır. Hastalarımız dişlerini sıkabilirler ancak fonksiyon olarak bir kayıp meydana gelmez. Yemek yeme konuşma gülümseme gibi durumlarda bir değişiklik olmaz. Diş sıkma ile çene eklemine ve çevre dokulara aktarılan kuvvet azalır.
-Estetik olarak yüzde incelme, çene kemiğinin belirginleşmesi ve ‘V’ şeklini alması sağlanır.
-Diş sıkma ve gıcırdatmadan kaynaklanabilecek dişte çatlak, kırık, sıcak soğuk hassasiyeti engellenmiş olur.

Diş sıkma botoksu Ankara kaç ayda bir uygulanır?

Masseter botoks uygulaması 4-6 ayda bir uygulanır. Ancak düzenli birkaç uygulamadan sonra kasta adaptasyon gelişir ve bu süre uzayabilir.

Çene botoksu yaptırmanın avantajları nelerdir?

Masseter botoks yukarıda anlatılan etkileri çok basit bir uygulama ile sağlayabilir. Alternatif tedavilere göre hem uygulama kolaylığı hem işlemin ağrısız olması hem kısa sürmesi hem de tıbbi geri dönüşün yanında estetik geri dönüşün de çok iyi olması yöntemin avantajlarındandır.

Çene botoksunun (Masseter botoksunun) yan etkileri nelerdir?

Çene botoksunun büyük bir yan etkisi ve zararı yoktur. İğne giriş yerlerinde kızarıklık ve morluk görülebilir. Bunlar da buz uygulama ile kısa sürede geçer.

Masseter botoks sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Çene botoksu yapıldıktan sonra 24 saat bölgeye su değdirilmemeli, duş yapılmamalı, masaj uygulanmamalıdır. Makyaj ve dermokozmetik ürün kullanımından botoksun yapıldığı gün uzak durulmalıdır. Normal yaşantı sürdürülebilir, hemen sonrasında yemek yenebilir.

Masseter botoks Ankara da alerji olur mu?

Botoksun tanımlanmış bir alerji riski yoktur. Tecrübeli ellerde tamamen güvenli bir ilaçtır. Masseter botoksun da diğer botoks uygulamalarından daha fazla bir alerji riski yoktur.

Çene ucu botoksu (Çilek çene botoksu)nedir?

Kasıldığında çene ucunu ve dudakları yukarı kaldıran ve çenede çilek görüntüsüne sebep olan kasa uygulanır.

Çene ucu botoksu kimlere uygulanır?

Çene ucu botoksu konuşma veya dinlenme esnasında mental kasın aşırı çalıştığı ve çenesinde pürtüklü görüntü oluşan kişilerde uygulanır.