All on Four Tekniği Nedir?

Tam dişsizliğe sahip olan hastalarda uygulanan aynı gün içinde hastanın diş protezlerine  sahip olduğu bir uygulamadır. Üst çeneye 6 alt çeneye 4 adet implant takılarak yapılabilen bu işlem zaman tasarrufunun yanında maddi olarakta çok iyi bir seçenektir.  Ayrıca kemik kaybı nedeniyle işlemi uzayan hastalarda kemik tozu tedavisi görmeden de implantların 30-35 derece açıyla yerleştirilmesiyle sağlanabilen bir tedavidir. Bu teknik bilimsel olarak çok başarılıdır ve yıllardır uygulanmaktadır.

 

All On 4 İmplant Nasıl Yapılır?

Hasta öncelikle klinik muayene ve tomografi işlemlerini görür. Cerrah hastanın durumuna uygun bir planlama yapar. Tedavi zamanı geldiğinde hastaya lokal anestezi altında korkusu olan hastalarda sedasyon da uygulanabilir) 4-6 tane implant yerleştirilir. Daha önceden hastanın ölçüsü alınmıştır ve bu ölçüden hastaya geçici protez yapılmıştır. Aynı gün içerisinde implant yerleştikten sonra hastaya geçici protezi takılır.Tedavi gününden yaklaşık 1-3 ay sonra kalıcı protez hastaya takılır.

 

All On 4 İmplant Tekniği Kimlere Yapılır ?

Diş implantına engel olacak ve tehlike arz eden sistemik  bir hastalığı olmayan, tam dişsizliğe sahip, kemik seviyesi yeterli her  bireyde uygulanabilen bir yöntemdir.

All On Four işlemi sonrası dişler ne zaman takılı

All on four işlemiyle aynı gün geçici protezinizi takarsınız. Fakat daimi protezinizi takacağınız gün için 3 ay beklemeniz gerekir. Çünkü implant ve kemiğin birbirine kaynaşması gerekir. Bu 3 aylık dönemde cerrahınızın önerdiği beslenme biçimini sürdürmelisiniz. Daimi dişleriniz takıldıktan sonra rutininize dönebilirsiniz.

Tedavi sonrası ağrı olur mu?

Neredeyse tüm cerrahi işlemlerden sonra bir miktar ağrı ve şişlik olabilir. All on four işlemi sonrasında da 1-2 gün  ağrı ve şişlik olabilir. Bu süreç kısadır ve doktorunuzun reçete ettiği ilaçlarla kolay bir şekilde atlatılır.

All-On-4 tedavisinin avantajları nelerdir?

  • -Tam dişsiz hastaların aynı gün içinde protezlerini takmasını sağlar. Sosyal hayata kalındığı şekilde devam edilir.
  • -Hasta hareketli protezle rahat edemiyorsa bu teknikle rahat edecektir.
  • -Planlama tam dişsizliğe göre yapıldığıdan tedavinin maaliyeti azalır.
  • -Kemik tozu tedavisi gibi uygulamalara gerek olmadığından işlem daha kolaydır.
  • -Gülüş tasarımı hastanın istediği şekilde değiştirilebilir.
  • -Temizlik ve bakım açısından kolaydır.
  • -Bulantı refleksş nedeniyle hareketli protez kullanamayan hastalar rahatlıkla kullanabilir.
  • -Tedavi süresi çok kısadır bu yüzden şehir dışından gelen hastalar için uzun vakit kayıpları yaratmaz.
  • – All on four işlemiyle takılan protezler damak kısmını kaplamaz.

All On Four İmplant Ameliyatı Acılı Mıdır?

Bu cerrahi işlem lokal anestezi altında yapılmaktadır. Hasta ağrı hissetmez. Fakat bazı hastalar korkuları fazla olduğu için sedasyon ya da genel anestezi altında tedavi görmek durumunda kalırlar.

All On 4 İmplant  Sonrası Beslenme nasıl olmalı?

Geçici proteziniz takıldıktan sonra çene kemiği ve implantın kaynaşması için 3 ay gereklidir. Bu 3 aylık süreçte çok sert besinler tüketmemeye çalışmalısınız. İmplantlara fazla yük binmemeli. Geçici proteziniz takıldıktan sonra birkaç gün çok sıcak besinlerden kaçınmalısınız. Doktorunuzun verdiği ilaçları düzeni kullanmalı ve yine doktorunuzun önerdiği şekilde diyetinizi düzenlemelisiniz.  3 Aylık süreç sonunda daimi dişleriniz takıldığında dilediğiniz şekilde beslenmenizi devam ettirebilirsiniz.

All on four tekniğinde geçici ve daimi dişler ne zaman takılır?

Geçici dişleriniz tedaviyle aynı gün içerisinde takılır. 3 Aylık bir kemik ve implant kaynaşma döneminden sonra daimi protezleriniz takılır. Bu 3 aylık süreçte diyetinize ve doktorunuzun dikkat etmenizi istediği noktalara dikkat etmelisiniz. Daimi dişleriniz takıldıktan sonra rutininize geri dönebilirsiniz.