İmplantlar kronun, köprünün ya da protezlerin yapılabilmesi için bir ya da birden fazla dişin yerini tutması amacı ile kullanılırlar.İmplantların yerleştirilmesindeki amaç sağlığınızı geri kazanmanız, çiğneme işlevi izin ve estetik görünüşünüzün iyileştirilmesidir.

Dental implant genellikle titanyumdan yapılan ve diş kökünün yerini tutması için ağıza yerleştirilen bir vidadır. İmplant kronun, köprünün ya da daha başka dental protezlerin alt yapısının oluşturulması amacı ile bir veya birden fazla dişin yerini tutacak şekilde çeneye yerleştirilir.

Diş İmplantları Kimlere Uygulanabilir?

Diş eksikliği olan ve implant uygulanacak bölgede uygun koşulları taşıyan; genel sağlığı yerinde olan herkese implant yapılabilir. Tedavi olarak implantın uygulanmasına hekim koşulları değerlendirerk karar verir. Bunun için klinik bulgulara, röntgen ve tomografi tetkiklerine başvurulur. Eksik dişleri tamamlanırken diğer dişlerine dokunulmasını istemeyen hastalar ve tek diş eksikliği olan hastalarda yalnızca çekilmiş dişlerin yerine implant yerleştirilerek, diğer dişlerine dokunulmadan tedavi edilebilir.